Indul az új otthonfelújítási program: újabb részletek derültek ki a támogatásról

Pénzcentrum2024. március 12. 08:31

Nyár elején indulhat az új, államilag támogatott Otthon Felújítási Program, ha már az év első felében megszületik az erről szóló szabályozás. Ez ugyanis szerepel a kormány első féléves jogalkotási tervezetében. A tervek szerint a támogatást lakossági energiakorszerűsítésre lehet majd igényelni.

Hivatalosan is megjelent az új lakáskorszerűsítési állami támogatás a kormány 2024 első féléves jogalkotási munkatervében - szúrta ki a money.hu. Vagyis az Otthon Felújítási Program várhatóan a nyár elején elindul és már tavasszal ki is hirdethetik. A jogalkotási tervből az is kiderült, hogy a program keretében a lakóingatlanok energetikai korszerűsítését lehet majd elvégezni.

A pontos részletek még nem ismertek, viszont általános várakozás, hogy az új program szélesebb körben lesz elérhető, mint a korábbi volt. Ezt támasztja alá az is, hogy a jogalkotási tervezetben az Otthon Felújítási Programról szóló jogszabály a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozik, nem pedig az otthonteremtési támogatások (például a CSOK, CSOK Plusz) jogszabályi feltételeit is megalkotó Kulturális és Innovációs tárcához. 

Címkék:
otthon, kormány, felújítás, támogatás, korszerűsítés, lakáskorszerűsítés, állami támogatás, csok, program, állami, energetikai korszerűsítés, otthonfelújítás, lakásfelújítási támogatás, otthonfelújítási támogatás, felújítási támogatás,