Friss információkat közöltek az esztergomi robbantásról: csapdába sétáltak a rendőrök?

Pénzcentrum2023. szeptember 25. 14:46

Halálos csapda várta a rendőröket Esztergomban - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények folyamatosak.

Az elkövetést követően rövid idő elteltével megkezdett szemlét – a nyomozó ügyészség felkérésére – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Műveleti Szolgálatának Bűnügyi Technikai Főosztálya nagy erőkkel, szakértők és tűzvizsgáló szaktanácsadó bevonásával folyamatosan végezte, több napig tartó megfeszített munkával. A szemle megállapította, hogy az elkövető egy 38 méter hosszú alagutat épített magának a házból kiindulva, amely a robbanás ellenére épségben maradt.

Az eddig beszerzett adatok szerint az elkövető olyan - Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető - nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlanban, amely szoba-hőmérsékletű levegőn illékonnyá válik, és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas.

Az elkövető a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta – nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította –, majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett. A rendelkezésre álló adatok alapján az is megállapítható, hogy a férfi gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a gázmaszkot a robbanáskor is viselte.

Az elkövető szándéka kétséget kizáróan az intézkedő rendőrök életének kioltására irányult - írták.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében továbbra is haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket. A helyszínen jelenleg is nyomozati cselekmények folynak.

Címkék:
robbanás, nyomozás, robbantás, eljárás, ügyészség, bűnügy, friss, rendőr, esztergom, rendőrök,