Ezért történt valójában az esztergomi tragédia: elárulta a TEK a 4,5 órás túszdráma pontos részleteit

Pénzcentrum2023. szeptember 21. 17:09

Sajtótájékoztatót tartott Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a szerda esti esztergomi robbantásról.

Sajtótájékoztatót tartott Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a szerda esti esztergomi robbantásról. Az ismert tények ismertetése után arra tért ki, hogy a TEK a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kapitányság kérésére vonult ki a férfi házához, miután sokadik felszólításra sem jelent meg az idézésre.

Hajdu János újra elmondta, hogy a férfi több szóbeli és írásbeli fenyegetést is intézett a rendőrök felé. Mint elmondta, több alkalommal is találkozott olyan esettel a TEK, hogy a célszemély már előzetesen jelezte, hogy nem fogja hagyni az előállítást.

Tegnap délután vonultak ki rossz terepviszonyok közé Többszöri felszólításra a férfi a házból előjött, de a kertjéből nem lépett ki. A férfi a továbbiakban sem működött együtt, végig agresszív volt, de volt arra esély, hogy megadja magát, ám ez végül nem történt meg: arra a műveleti egység konkrét parancsot kapott, hogy a férfit élve hozzák ki a házból és állítsák elő.

Hajdu János elmondta, hogy a célszemély egy flex-szel ment a gázpalack irányába, amely egy csóvától robbant fel végül. A rendőrök és a tűzoltók a detonációtól métereket repültek hátra, többen egy tóba estek, ki kellett őket menteni. A ház megsemmisült.

Azt azonnal látták, hogy a műveleti egység egyik tagja a helyszínen meghalt, a TEK részéről 8 ember sérült meg, többen súlyosan. Az egyik sérült állapota kritikus, de nem életveszélyes.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A helyszínelés és a jelentés megállapította, hogy az intézkedés jogszerű volt, minden eszközt jól és helyesen használtak a rendőrök.

címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA 

Címkék:
otthon, robbantás, tragédia, esztergom, tek, sajtótájékoztató, terrorelhárítási központ,