Nem mindenkinek jut idén tűzifa? Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki fával fűtene

Pénzcentrum2023. szeptember 20. 19:45

Megállás nélkül érkeznek a szociálistűzifa-igénylések az önkormányzatokhoz. A legtöbb településen idősek, egyedülállók és nagycsaládosok igénylik a segítséget, azonban a szállítás és darabolás költsége így is akár több százezer forint is lehet. Ezt pedig nem minden önkormányzat tudja kifizetni.

Folyamatosan érkeznek a szociálistűzifa-igénylések az önkormányzatokhoz, azonban sokaknak így, a segítséggel is hatalmas kiadást fog jelenteni a fűtési szezon. Az aprításra idén ugyanis már hat-nyolcezer forintot kell kifizetni köbméterenként, amiben a legtöbb esetben az önkormányzat sem tud segíteni. A kiszállítás és az aprítás ugyanis minden esetben az igénylő költsége.

Écsen az RTL szerint körülbelül 30-an igényelték a szociálistűzifát, ami azt jelenti, hogy családonként körülbelül 3-4 erdei köbméter fát tudnak szétosztani.

Aki szociálistűzifát igényel, az általában szociálisan rászoruló: vagy idősekről, szociálisan rászorulókról, egyedül élőkről vagy nagycsaládosokról beszélünk. Szerintem nem tehetjük meg az emberekkel, hogy méteres tűzifát borítsunk le az udvarukba

– vélekedett Écs polgármestere, Szabó Norbert.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A belügyminisztérium idén 5 milliárd forintos pályázatot írt ki az önkormányzatoknak szociálistűzifa biztosítására. Erre viszont csak az 5000 főnél kisebb önkormányzatok pályázhattak.

Címkék:
otthon, szociális juttatás, tűzifa, szociális ellátás, igénylés, önkormányzatok,