Százmilliót csaltak ki idős magyaroktól az aljas bűnözők: lekapcsolták a főkolompost, 100 éves bácsi buktatta le

Pénzcentrum2023. szeptember 4. 09:30

Száz éves bácsika buktatta le a londoni unokázós csalót, akit hamarosan haza is hozhatnak.

A vádirat szerint százmillió forintot csalt ki többségében 80-90 éves emberektől az a bűnbanda, amelynek vezetője Londonból irányított - erről ír a Blikk. A lap szerint a szigetországban élő M. Olivér maga hívta fel a Magyarországon élő idős embereket, majd odaküldte bűntársait, hogy a kicsalt pénzt gyűjtsék be.

A módszer a régi trükk alapján ment: az idős embereket azzal hívta fel, hogy unokájuk balesetet okozott vagy szenvedett el, de ha fizetnek a hamarosan megérkező embernek, akkor semmi további baj nem lesz. A becsapottak többsége annyira megrémült, hogy fizetett is, a magyar rendőrség adatai szerint az évek alatt 100 millió forintot is összegyűjthettek ily módon a banda tagjai.

A lebukás persze végül elérkezett: egy 100 éves magyar bácsi fejében kapcsolt be a "belső sziréna", és értesítette a rendőrséget arról, hogy valami szerinte nem stimmel. A kazincbarcikai születésű bandavezér kiadatási tárgyalása októberben lesz, miután nemrég a Scotland Yard rendőrei kopogtattak M. Olivér ajtaján.

Címkék:
csalás, főnök, idős, unokázás, idősek, bűnözők, bűnügy, idős kor, időskor, unokázós, bűnügyi hírek,