Itt vesznek most tömegével házat a német nyugdíjasok Magyarországon: mégis, mit tudhatnak?

Pénzcentrum2023. augusztus 17. 09:16

Egyre több német nyugdíjas telepedik le a Balatonnál és környékén - írja a sonline. A települések polgármesterei szerint, a kedvezőbb árak, a közbiztonság és a magyar vendégszeretet miatt döntenek úgy a külföldiek, hogy hazánkban töltik el hátralévő életüket.

Balatontól 8 kilométerre fekvő Szőlősgyörökön a házak több mint 10 százaléka külföldi, főként német tulajdonban van - írja a lap. Klotz Péter a település polgármestere szerint olyan német nyugdíjasok telepednek le náluk, akik korábban, még aktív dolgozóként nyaraltak a Balatonnál, és jártak a faluban. "Az elmúlt években összesen öt német pár költözött hozzánk, legutóbb idén gyarapodtunk egy új családdal" – mondta el.

Balatonfenyves polgármestere, Lombár Gábor is arról számolt be, hogy már évekkel ezelőtt „megjelentek” a németek a településen és vásároltak épületet. A mintegy 5300 ingatlan közül körülbelül 300 van külföldi tulajdonban, a legtöbb németeké.

Balatonbogláron szintén sok a német betelepülő. Mészáros Miklós polgármester szerint egyre gyakrabban lehet találkozni a boltokban német nyelvű nyugdíjasokkal, akiknek többsége Bogláron telepedett le, de a kedvezőbb ingatlanárak miatt a környék települései is vonzóak számukra.

Címkék:
otthon, Balaton, lakás, ingatlan, nyugdíjas, magyarország, németország, külföldi, ház, magyar, német, nyugdíjasok,