Beszólt a sztárcukrász Magyarország Tortájának: nem ettől kell várni a hírnevet?

Pénzcentrum2023. augusztus 15. 16:36

Szűcs Árpád, a Four Seasons Hotel Gresham Palace executive pastry séfje markáns gondolatokat fogalmazott meg az iparággal kapcsolatban. A Dining Guidenak adott interjúban az augusztus 20-i ünnephez közeledve szóba került az ország tortája is.

Szűcs Árpád sztárséf elmondta, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület nagyon sokat tesz azért, hogy az ország tortáját a közönség befogadja, ugyanakkor a magyar cukrászok számára is gyártható, értékelhető koncepciót hozzon létre. "Azt kell elkerülnünk, hogy 15 év múlva az ország tortája kék legyen és banánízű" - mondta a szakember. Szóbakerült az is, hogy min lenne érdemes változtatni, hogy színvonalasabb legyen a verseny.

A versenykiírást érdemes lenne módosítani, bővíteni, bár ebben is látok előrelépést. Amellett, hogy a bizottság megtesz minden tőle telhetőt, hogy ezek a sütemények a lehető legjobb minőségben kerüljenek a közönség elé, kétségeim vannak, hogy maga a megmérettetés szakmailag mennyit tesz hozzá a cukrászat fejlődéséhez. Lehet csökkenteni a torták kalóriatartalmát, vagy más alakú süteményt készíteni, de ezzel sem leszünk előrébb, mert egy behatárolt szabályrendszernek kell megfelelni, amiből a legtöbbet kell kihozni

- fejtette ki véleményét Szűcs Árpád, aki többször volt zsűritag is. Azt is elmondta, hogy bár a cukrászok számára ez nagyon fontos megmérettetés, véleménye szerint mindenkinek saját magának kell fejlődnie, és "nem az ország tortájától kell várnia a hírnevet, hanem készíteni egy olyan desszertet, ami csak rá jellemző, és így kitűnni a tömegből".

"A magyar cukrászatból és a magyar cukrászokból hiányzik, hogy valamilyen filozófia szerint dolgozzanak.
Nem az a gond, hogy pénzt szeretnének vele keresni, hanem hogy magukból nem tesznek hozzá semmi pluszt a szakmához. Mindenki nyugodtan döntse el és fogalmazza meg, hogy miről szeretne ismert lenni, akár arról, hogy 100 kilométeres körzeten belül szerzi be az alapanyagokat, amivel támogatja a magyar gazdákat, környezettudatos. Erre már joggal lehet büszke bárki, és ezzel nagyon sokat tesz a szakmához" - fogalmazott a szakember az interjúban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Szigetváry Zsolt, MTI/MTVA

Címkék:
otthon, magyarország, cukrászda, augusztus 20, ünnep, sütemény, ország, cukrász, torta, iparágak,