Ez az igazi pancser tolvaj: kocsikulcsot lopott a pesti lakásból, aztán az autóval karambolozott

Pénzcentrum2023. augusztus 11. 18:05

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványa alapján letartóztatásba került egy 24 éves férfi. Az elkövető egy IX. kerületi társasház lakásából műszaki cikkeket, készpénzt, valamint indítókulcsot, és ezáltal a sértett ház előtt parkoló autóját is ellopta, amivel később egy másik autónak ütközött.

Közleményében az ügyészség azt írja: a megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. július 18-án bejutott egy IX. kerületi társasház egyik nyitott emeleti lakásába, és onnan két laptopot, mobiltelefont, valamint több tízezer forint készpénzt vitt el. A gyanúsított emellett magával vitte a sértett társasház előtt parkoló, mintegy 4 millió forint értékű gépkocsijának az indítókulcsát is, amivel kinyitotta az autót, majd elhajtott.

A férfi nem sokkal később, az V. kerületben, az autóval egy parkoló járműnek ütközött, amelyet követően kiszállt, és elhagyta a helyszínt. A lopás bűntettével megalapozottan gyanúsítható férfi elfogatóparancs alapján került kézre.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását indítványozta, amit a bíróság elrendelt A felvételen az látható, ahogy a tolvaj a lakásból leviszi az egyik laptopot a földszintre, és azt a kuka mögé rejti. A férfi visszamegy a lakásba a többi értékért, amikkel együtt elhagyja a helyszínt. Ezután viszi el a ház előtt parkoló autót.

Címkék:
parkolás, tolvaj, forint, társasház, betörés, férfi, ügyészség, bűnügy, betörő, parkoló, lakásbetörés, bűnügyi hírek,