Kiadták a riasztást: ezen a 8 megyén söpörhet végig a pénteki gigavihar

Pénzcentrum2023. július 28. 18:24

Ma késő délután, este az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegységben előfordulhat zivatar - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja. Holnap napközben az északkeleti és északnyugati tájakon kedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulásához.

8 vármegyében elsőfokú riasztás van érvényben zivatarveszély miatt, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém megyék érintettek.

Északon több, délen kevesebb gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen. Ma főleg az Észak-Dunántúlon és északkeleten fordulhat elő néhány zápor, zivatar. Éjszaka és holnap is északon lesz több, délen pedig kevesebb a felhő, zápor, zivatar elsősorban az ország északi felében fordulhat elő. A nyugatias szél többfelé megélénkül, ma helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 33 fok között alakul.

Péntek estétől szombat reggelig a déli megyékben inkább fátyolfelhők, míg északabbra több és vastagabb felhő lesz az égen, amelyekből inkább csak egy-egy zápor alakulhat ki. A légmozgás mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul. 

Szombaton napközben Északon lesz több, délen pedig kevesebb a felhő, zápor, zivatar elsősorban északon fordulhat elő. A nyugatias szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vasárnap vastagabb, frontális felhőzet vonulhat át északnyugati irányból délkelet, kelet felé. Délután északnyugat felől már egyre többfelé kisüthet a nap. Sok helyen előfordulhat eső, záporeső, zivatar. A csapadékrendszer nyugati irányból kelet, délkelet felé helyeződik. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. Zivatarban erős lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 14, 20, a maximum általában 22 és 27 fok között, délkeleten 30 fok körül valószínű. 

Címkék:
riasztás, szél, szélvihar, időjárás, hőmérséklet, zivatar, felhőszakadás, zápor, felhő, meteorológia, országos meteorológiai szolgálat, záporok, zivatarok,