Jó hír érkezett a Lánchíd felújításáról: örülhetnek a fővárosiak

MTI2023. május 27. 18:04

Másfél hónappal a tervezett határidő lejárta előtt, ősz helyett már nyáron befejeződik a Lánchíd felújítása - jelentette be a főpolgármester szombaton a Facebookon.

Karácsony Gergely azt írta: a sok-sok év halogatás után elkezdett beruházás a határidő előtt, a költségkereten belül, az eredeti terveknek megfelelően, a teljes átláthatóságot biztosítva valósul meg, és ez - sajnos - Magyarországon kuriózum.

A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről pedig a fővárosiak dönthetnek a most futó Budapesti Lakógyűlésen. A végső döntés az ő kezükben van

- fogalmazott a főpolgármester. A bejegyzés alatt megosztott videóban Karácsony Gergely elmondta azt is, hogy másfél hónappal hamarabb kezdik el a híd műszaki átadását, és már ezen  a hétvégén el lehet sétálni a Lánchíd pesti oldala előtti sétányon.

A politikus a legfontosabbnak azt nevezte, hogy - ha a hatóságok elvégzik a dolgukat és kiadják a szükséges engedélyeket -, akkor már augusztus 20-án mindenki használhatja a Lánchidat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

És az, hogy mi lesz a Lánchíd szerepe a jövőben Budapest közlekedésében, hogy megmarad-e a közösségi és szelíd közlekedési módokat kiszolgáló hídként, vagy visszaengedjük az egyéni gépjárműforgalmat (...), ezt ti döntitek el a Budapesti Lakógyűlésen

- hangsúlyozta a főpolgármester a videóban.

Címkék:
utazás, közlekedés, Budapest, határidő, ősz, lánchíd, karácsony gergely,