Luxuslakásokat építenének sokak kedvelt budapesti kirándulóhelyén

Pénzcentrum2023. május 18. 09:47

Három nagy tömbből álló, összesen hetvennyolc lakásos lakóparkot építenének fel egy hajdani óvoda telkére a Normafánál. A területen 45 fa kivágására lenne szükség, hogy elférjen az épület.

A város egyik legértékesebb ingatlana közel egy hektár jól megközelíthető, beépítetlen terület Buda zöld tüdejének közepén, exkluzív környezetben. Az érintett telek a Budai Tájvédelmi Körzet része, valamint az európai uniós Natura 2000 védelem alatt áll – írja a Válasz Online, hozzátéve: valójában ez már a második nekifutás: 2019-ben egy kilencszintes, mélygarázzsal és felszíni parkolóval is ellátott többlakásos lakóépületre, tulajdonképpen toronyházra adtak be engedélykérelmet,

A látszólag három darab, földszint, négy emelet és Penthouse jellegű lakóépület és a kétszintes, 155 férőhelyes mélygarázs a pinceszinten és a földszinten is összekapcsolódna, így helyesebb egyetlen óriási, nyolcszintes épületről beszélni, amit három háznak álcáztak. A területen 45 fa kivágására lenne szükség, hogy elférjen az épület.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park tavalyi szakvéleményében ragaszkodott ahhoz, hogy védett területeken épületeket felhúzni anomália, ezért legfeljebb olyan jellegű és mértékű beépítést tartanak elfogadhatónak, mint ami a területen korábban volt, a lakóparki funkció pedig eleve ellentétes a tájvédelmi körzet rendeltetésével.

Címkék:
otthon, buda, beruházás, építkezés, luxuslakás, környezetvédelem, lakópark, erdőirtás, lakókörnyezet,