Ingyen termő csodaszerekkel vannak tele a magyar mezők: így gyűjtsd be őket

Pénzcentrum2023. április 28. 08:15

 A vidék újjáéledése minden természetbúvárnak kiváló lehetőséget biztosít a kirándulásra, egyben a gyűjtögetésre, hiszen ilyenkor már bőséggel szedhetjük a zsenge gyógynövényeket. Hogy pontosan milyen fajokat keressünk április végén, május elején, annak járt utána a HelloVidék.

A tavaszi zsendülés derekán a természet már kezdi visszanyerni a szépségét, a fákon új levelek sarjadnak, az erdőkön, mezőkön pedig számtalan virágzó cserjével, fűfélével, gyógyító leveleket hozó különleges növénnyel találkozhatunk, amelyek mind csak arra várnak, hogy arra járjunk és – az etikus gyűjtögetés szabályait betartva – leszedjük őket. 

A medvehagymaszezonnak lassan vége, de már bőséggel nő a pásztortáska, a lándzsás útifű vagy éppen a vidám, sárga pitypang, amelyekből különlegesebbnél különlegesebb gyógyszereket hozhatunk létre.

Fontos azonban megjegyezni, hogy mielőtt nekiállnánk az erdőkben, mezőkön gyűjtögetni, tájékozódjunk az őshonos gyógy- és gyomnövényekről! Nézzünk utána, hogy – éppen abban az időszakban, amikor a természetet járjuk - mely gyógynövényfajtákat találhatjuk meg, melyik növény mire jó, mi ellen javallják a használatát, ajánlott-e azt a növényt az adott állapotában gyűjteni, a növény melyik részét, mire célszerű használni (bizonyos növényeknél igenis számít, hogy a virágzatát, levelét vagy gyökerét használjuk-e).

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

 

Címkék:
ingyenes, május, április, gyógynövény, természet, hellovidék,