Nagyon a zsebükbe kell nyúlniuk a kerttulajdonosoknak: súlyos drágulással indul a szezon hazánkban

HelloVidék2023. április 11. 08:16

A héten már 20 fok fölé is kúszhat a hőmérséklet, indulhat hát az otthoni kertekben a fűnyírás. A HelloVidék megkérdezte a szakértőket, milyen árakra kell számítani a végre elinduló kerti szezonban.

A fűnyírási szezon tavasszal akkor indul, amikor tartósan 10 fok fölött van a hőmérséklet, esik az eső és elkezd nőni a fű. Ez többnyire március vége, április eleje. Vannak persze, akik előre gondolkodnak és februárban már elkezdik mustrálni a fűnyírókat. Ősszel persze már nem jellemző a fűnyírók iránti érdeklődés - írja a HelloVidék.

A lap megjegyzi, hogy több szakértőt is megkérdeztek, és ennek alapján bizony nincs jó hírük a kertek tulajdonosainak: az Euronics tájékoztatása szerint jellemzően 10-25%-os árnövekedéssel találkozhatunk különböző termékkategóriákban. Mindenki mást és mást kerest, máshogyan képzeli el a kertgondozást.

Fűnyíróban jelenleg a legkeresettebbek az elektromos és a benzines gépek, de egyre jobban fordul a kereslet az akkus szegmens felé. Nyugat-Európában már az akkus kerti gépek használata a legelterjedtebb, hiszen ezek nagyban megkönnyítik a munkát. Nem kell például attól tartanunk, hogy fűnyírás közben véletlenül elvágjuk a kábelt, vagy kifogy a benzin. Az akkumulátorokat jellemzően úgy tervezik meg a gyártók, hogy azok minél több termékhez használatóak legyenek

- közölte az Euronics a HelloVidék kérdésére.

Ha kíváncsi vagy, miért drágulnak meg a kertben nélkülözhetetlen szerszámok, és mekkora áremelkedésre lehet számítani, olvasd el a HelloVidék cikkét IDE KATTINTVA!

Címkék:
drágulás, kert, szezon, euronics, , gépek, kertészkedés, hellovidék, árdrágulás, kertem, kertápolás,