Jöhet az újabb rezsikrach: búcsúzhatnak a magyarok a rezsicsökkentett víz- és csatornadíjtól is?

hvg.hu2023. március 23. 09:44

Már a víz- és csatornadíj esetében is csökkenhet a rezsicsökkentés mértéke. Egy bizonyos fogyasztási limit felett piaci árat szednének a közművek a lakosságtól, akárcsak tavaly nyár óta a gáz és az áram esetében. A hvg.hu iparági forrásai szerint a változás 2024 januárjától lehet érvényes.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter március elején találkozott a Magyar Víziközmű Szövetség hivatalos delegációjával, amely 13 év után az első magas szintű egyeztetés volt a szektorral - írja a lap. A víziközművek számíthatnak állami forrásokra, és V Német Zsolt kilátásba helyezte a bérek rendezését is.

A cikkből kiderül, hogy a kormány célja veszteséget termelő vízközműveket megtérülővé tenni. Ennek érdekében nyúlnának hozzá a rezsicsökkentett tarifákhoz 2024-től: hasonlóan az áram és a gáz múlt nyári rezsiemeléséhez a víz- és csatornaszolgáltatás esetében is csak egy előre meghatározott fogyasztási limit felett nem jár majd a rezsicsökkentett ár a lakossági fogyasztóknak. A cégeknek várhatóan piaci árat kell majd fizetniük a víz- és a csatornaszolgáltatásért.

Címkék:
gáz, rezsi, víz, áram, rezsicsökkentés, vízközmű, ivóvíz, közmű, csapvíz, rezsiemelés,