Megszólalt a szakértő: ez állhatott az M1-es horrorbaleset hátterében

Pénzcentrum2023. március 14. 19:57

Dr. Kovács Kázmér közlekedési szakjogász az RTL-en arról beszélt, hogy még rengeteg a kérdés azzal kapcsolatban, pontosan mi történt az M1-es autópályán, de előfordulhat, hogy olyan drasztikus változás történt, amire lehetetlen volt felkészülni.

A hétvégén történt tömegbalesetre hazánkban még nem volt példa, a tragédia óta többen is azt találgatják, meg lehetett-e volna előzni a baleset, illetve kinek, mekkora felelőssége van a történtekben. Hosszú ideig tartó vizsgálatra lehet számítani, mindenesetre az biztosnak tűnik, hogy a látási viszonyok nagyon rosszak voltak a baleset idején.

Az Reggeliben nyilatkozó Dr. Kovács Kázmér közlekedési szakjogász szerint "lehet, hogy olyan drasztikus változás történt egyik másodpercről a másikra, amire nem lehetett számítani". Az egyetlen halálos áldozatot egy kocsi alatt találták meg, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy ő is ütközött-e vagy csak kiszállt az autóból. Mivel az eset előtt pár órával már történt baleset az M1-esen, felvetődött, hogy a közútkezelőnek is lehet szerepe abban, hogy az autók egymásba rohantak. Ezzel viszont a közlekedési szakjogász nem ért egyet - hangzott el a műsorban.

Címkék:
baleset, autópálya, kocsi, m1, rtl, m1-es autópálya, balesetveszély, balesetek, rtl magyarország,