Horror pénzért árulják a Jókai utcai házomlás lakásait: ki kaszálhat ezen nagyot?

Pénzcentrum2023. március 6. 10:15

Több száz millió forintért hirdették meg annak a budapesti, Jókai utcai háznak a lakásait, melynek homlokzata tavaly nyáron omlott le - közölte a Blikk.

Több száz millió forintért hirdették meg annak a budapesti, Jókai utcai háznak a lakásait, melynek homlokzata tavaly nyáron omlott le. A balesetben négy ember sebesült meg. Közülük hárman könnyebb, a Budapesti Operettszínház egyik táncművésznője pedig életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A koponyaműtéten is átesett 26 éves balerina még mindig nem épült fel minden sérüléséből. A  leomló törmeléktől több parkoló jármű is összetört. 

A Blikk szerint összesen tizenöt lakást árulnak, négyzetmétereként átlag 2,3 millió forintért. Ezek 60 és 163 négyzetméteres alapterülettel rendelkeznek, így az áruk 150 és 400 millió forint között mozog.

A szörnyű házomlás után új födémet kapott a ház, ami azonban huzamosabb ideig engedte át az esővizet, tönkretéve az alatta épült gyönyörű polgári lakásokat. A ház egyik lakója elmondta , hogy a tetőszerkezet omlása miatti beázás már megszűnt, mivel felettük a ráépítések tetőrésze már elkészült. A beázott lakások közül azokat már elkezdték felújítani, amikben nem lakik senki, de a többi lakóval az egyeztetésekre még nem került sor. 

Arról, hogy a ráépítések hogyan állnak, egyelőre nem lehet többet tudni, mert azt nem látni. Az elkészült külső falak ellenben jól látszanak. Az új lakásokat már árulják, de ez általában megszokott módszer a lakáspiacon – tudták meg az egyik lakótól.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fotó: Mihádák Zoltán, MTI/MTVA 

Címkék:
lakás, ingatlan, lakáspiac, luxusingatlan, erkély, ingatlaneladás,