A Covidnál is rosszabb lehet a válság: hogy úszhatja meg mindezt az ingatlanpiac?

Pénzcentrum/InfoRádió2022. november 21. 14:34

Bár a kilátások nem jók, a szakma bízik benne, hogy ha lassabban is, de folytatódik az ingatlanpiac felzárkózása a koronavírus-járvány előtti, 2019-es rekordteljesítményhez. Idén azonban a tavalyinál és a korábbi várakozásoknál is gyengébb eredménnyel zárhatja az évet a szektor.

Az InfoRádió Aréna című műsorában többek között arról beszélt Takács Ernő, a legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztőket tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke, hogy miért torpant meg a hazai ingatlanbefektetési piac növekedése. Ugyan a koronavírus-járvány után látványos bővülési trend indult el, erre azonban nagy hatással volt az ukrajnai háború, az energiakrízis, a világszerte megugró infláció, a gazdasági teljesítmények visszaesése, a recessziós félelmek erősödése. Mit várhatunk most az ingatlanbefektetések terén? Milyen hatása lesz a növekvő lakáshitel-kamatoknak, és milyen javaslata van a szakmának a helyzet javítására?

Címkék:
hitel, lakáshitel, lakás, ingatlan, járvány, családi ház, válság, ingatlanpiac, ház, ingatlanberuházás, ingatlanbefektetés, hitelpiac, covid,