Rezsiemelés: csúnya meglepetés érhet rengeteg magyar családot, ha megjön a következő gázszámla

Pénzcentrum2022. október 27. 09:40

Nem kaptak még rezsiemelt gázszámlát a nagycsaládosok egy rendszerhiba miatt. Az MVM szerint hamarosan megkezdik a csekkek kiküldését. Akinél sok számla halmozódik fel, az kérhet részletfizetést.

Július óta nem kapott gázszámlát egy nagycsalád az MVM Nexttől, de nincsenek egyedül, akár 26 ezer magyar családot is érinthet a dolog - írja a Telex. A portál szerint az áll a dolog mögött, hogy a nagycsaládosok az átlagfogyasztáson túl más kedvezményekre is jogosultak, ám ahhoz, hogy ezekhez hozzáférjenek a kormányhivatalokban kell elindítaniuk az eljárást.

Aki ezt megtette, a mai napig nem kapta meg számláját. A fogyasztóvédelmi eljárást követően az MVM az alábbi választ közölte: „Az egyetemes szolgáltatás egységárai és a kedvezményes áron érvényesíthető mennyiség mértéke 2022. augusztus 1-jétől megváltozott, amely változás érintette a nagycsaládos kedvezmény érvényesítését is. Sajnálatos módon a nagycsaládos kedvezmény elszámolása során számlázási rendszerünkben nem várt hiba lépett fel, amelynek teljes körű kivizsgálása jelenleg is folyamatban van.”

A portál megkeresésére azt közölték, hogy folyamatosan fejlesztik a rendszert. Októberben megkezdődik a számlák kiküldése a társasházaknak, valamint a nagycsaládos ügyfelek számára és a többletkedvezmény érvényesítése a többgenerációs családi házban élő fogyasztói közösségek számláiban.

Akikhez egyszerre több számla érkezik be, azok a feltüntetett határidőn – az elektronikus számlaértesítőben a számlák határideje meg fog egyezni – túl december 15-ig élhetnek a kamatmentes fizetéssel, de részletfizetéshez is folyamodhatnak. A kamatmente fizetés automatikus lesz, a részletfizetési igényt az ugyfelszolgalat@mvm.hu e-mail címen kell jelezni

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

-tették hozzá.

Te mit lépsz a rezsiemelés ellen?

Egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában, ami a rezsiemelés júliusi bejelentését követően minket, magyarokat is húsbavágóan érint. És a fűtési szezon közeledtével ez egyre fájdalmasabb lesz. A Pénzcentrum és a Miskolci Egyetem egy közös felmérést indított, ebben többek között arról szeretnénk pontos képet kapni, hogy hogyan hat az energiaválság a magyar lakosságra, és milyen állapotú házakban, lakásokban várjuk a telet.

Címkék:
számla, rezsi, gázszámla, rezsicsökkentés, kedvezmény, mvm, nagycsaládosok, nagycsaládos, rezsiemelés,