Erre tartunk? Már melegedőt alakítanak ki a rezsidémon áldozatainak néhány településen

Pénzcentrum2022. október 13. 19:30

Régi óvodát, illetve a polgárőrség telephelyét is igénybe vehetik melegedőnek azok, akik nem képesek felfűteni az otthonukat.

Novembertől a volt óvoda most üresen álló épületében melegedhetnek azok, akik a rezsiemelés miatt képtelenek felfűteni otthonukat a Tolna megyei Gerjenben - számolt be róla az ATV Híradója. A település polgármestere azt mondta:  nem csak a spórolást, hanem a közös időtöltést is segíti szerintük az intézkedés.

Nemcsak kimondottan arról szól, hogy megtakarítsák otthon az energiát, hanem arról is, hogy valóban közösen tudjuk eltölteni az időt, hiszen a covidos idők után elszeparálódtunk egymástól

- mondta Romhányi Károly, a falu vezetője.

Polgáron pedig a polgárőrséget kérték meg, hogy aki nem tud otthon fűteni, az használhassa az irodájukat - ebbe pedig ők első szóra bele is mentek - ráadásul itt is a közösségépítés az egyik cél.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nappali melegedő helyiségeket alakítunk ki: egyet minimum, de lehet, hogy többet is, ahol a lakosok, akik nem akarnak vagy nem tudnak fűteni, napközben bejöhetnek, és egy meleg teával vagy egy egytálétellel és valamilyen közösségi programmal segítünk átvészelni a hideg téli napokat

 - mondta az ATV-nek Tóth József, a település polgármestere.

Címkék:
otthon, rezsicsökkentés, polgármester, település, rezsidémon, atv, rezsicsekk, települések, rezsiemelés,