Árverezik a magyar Opel király, Ivanits József luxuskastélyát: szabálytalanul építkezhetett a vállalkozó

Pénzcentrum2022. október 12. 11:02

Kalapács alá kerül az egykori magyar Opel király, Ivanits József luxusvillája. A XVII. kerületi ingatlanért majdnem 700 millió forintot kérnek. Nem ez az első alkalom, hogy megpróbálják eladni a kastélyt, 2011-ben még 1,6 milliárd forintot szeretett volna kapni érte a tulajdonos. Ugyanakkor az önkormányzatnak még mindig több kifogása is van az ingatlannal kapcsolatban, amelyeket a leendő vevőnek kell rendeznie. Mutatjuk a hirdetést!

Egy ingatlan árverési oldalon bukkant fel a korábban Opelek szervizelésével és kereskedésével foglalkozó Ivanits József luxuskastélya. A XVII. kerületi Pipishegy utcában található, impozáns építmény kikiáltási ára 685 591 710 forint, és az adatlapja szerint legkevesebb 617 032 539 forintért lehet megvásárolni.

A luxusingatlanról még 2011-ben írt a Pénzcentrum, amikor szintén megpróbálták eladni azt. A 3900 nm-es telken 2003 és 2009 között épült, 3 szinten összesen 1230 nm alapterületű, 8 szobás luxusvilla különleges, egyedi készítésű burkolatokkal, bútorokkal, 100 nm-es terasszal, moziteremmel, billiárdteremmel, belső medencével, konditeremmel, borospincével, 340 nm-es teremgarázzsal és vendégházzal is rendelkezik.

A mostani kikiáltási ár már csak azért is elég érdekes, mert 11 évvel ezelőtt Ivanitsék 1,6 milliárd forintért szerettek volna túladni az épületen. Ugyanakkor a mostani vevőnek meg kell még küzdenie az önkormányzattal is: ugyanis már 2011-ben is az volt a probléma, hogy a XVII. kerület visszakövetelte a telek egy jelentős hányadát, illetve a lakóház egy részét is, és akkoriban a melléképület bontására is határozatot adtak ki. Emellett a kerület szerint az ingatlan egy önkormányzati tulajdonú közparkot és egy hosszabb utcaszakaszt is bekebelezett.

Lakást vennél? Nézz körül a Pénzcentrum hitelkalkulátorában!

A hirdetés szerint a jogellenes állapot még a mai napig is fennállhat, legalábbis azt írták, hogy

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Budapest Rákosmente XVII. került önkormányzat (sic!) bejelentése szerint az ingatlanon található pince benyúlik az önkormányzat tulajdonában lévő közút alá.

A licit november végén zárul le, ám kérdéses, hogy ilyen körülmények között sikerül-e eladni a kastélyt. Azt a Google Maps-en nem látni, hogy végül elbontották-e a kifogásolt melléképületet.

Címlapkép: Google Maps

Címkék:
önkormányzat, ingatlan, építkezés, árverés, luxusingatlan, ingatlanpiac, kastély, licit, szabálytalanság, ingatlanhirdetés,