Brutális áremelkedés jön: megszólalt az energetikai szakértő, szerinte így kell majd fűteni télen

Pénzcentrum2022. július 22. 19:46

Rettegnek a magyarok attól, hogy fogják kifizetni a rezsiemelés miatt megugró számlákat szeptembertől. A szakértő szerint jobban megéri majd árammal fűteni, mint a gázzal, ez utóbbi ugyanis hétszeres drágulást szenved majd el augusztustól az átlagfogyasztásból kicsúszók kárára.

Nem fogja tudni lecserélni a fűtési rendszerét az az asszony, aki az RTL Klub Híradójának nyilatkozott a megemelt rezisszámlákról. Ő is tudja, hogy ez lenne a megoldás, de anyagilag nem engedheti meg magának a család, ezért most félve várják az első fűtésszámlát, amely az augusztus elsejétől számított fogyasztást számolja majd el.

A Portfolio elemzője azt mondta: azoknak, akik most az átlagnál többet fogyasztanak, érdemes lehet átalányra váltaniuk. Ugyan így is előfordulhat, hogy magasabb lesz az átlagfogyasztásuk, ám az időjárás függvényében előfordulhat, hogy kisebb arányban nő meg a számlájuk.

A fogyasztási görbe abban segít, hogy amikor jönnek a keményebb fűtési hónapok, akkor nem ezt a merev, 144 köbméteres kelljen figyelembe venni, hanem a hanem egy ennél akár jóval magasabbat is. Így akár pédlául januárban egy 332 köbméteres fogyasztás is kiszámlázható, de ez rezsicsökkentett gázár lesz

- mondta Weinhardt Attila.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szűcs Gábor energetikai szakértő szerint pedig az a tény, hogy az áram "csak" duplájára drágul az átlagfogyaszts felett, a földgáz viszont hétszeres áremelkedésben lesz, azt eredményezi, hogy jobban megéri majd árammal fűteni. "Én mindenkit arra ösztönöznék, hogy próbáljon meg inkább hőszivattyú irányába gondolkozni, mintsem tisztán villamos alapú fűtésben" - mondta el a híradónak Szűcs Gábor.

Az RTL Klub Híradójának anyagát ide kattintva tudod megnézni:

Címkék:
fűtés, gáz, rezsi, áram, rezsicsökkentés, rtl klub, fűtési szezon, energetikai korszerűsítés, rtl, szakértők, áram ár, lakossági gázár, rezsiemelés,