Az is veszi a fát, akinek kéménye sincs: őrület, mi megy a hazai tüzépeken

Pénzcentrum2022. július 22. 09:03

Sokan annak ellenére kezdtek betárazni tűzifából, hogy az otthonukban a kémény sincs kiépítve. A fatelepeken ritkán látott rohamot tapasztalni, miközben a tüzelő folyamatosan drágul.

Régen látott rohamot tapasztalnak a hazai tüzéptelepek, mióta a kormány bejelentette a rezsicsökkentés korlátozását.

Hatalmas a kereslet a tűzifa iránt, nem számít az ár, ahogy az is teljesen mindegy, hogy konyhakész áruról beszélünk, vagy rövid, esetleg  hosszú választékú fáról kint kint az erdőn

- mondta a Növekedés.hu-nak a FA-PIAC Magánerdészeti Kft.

A portál szerint az elmúlt időszakban húsz százalékkal drágult a tüzifa. Az akác esetében már a méteres választékból is a harmincezres árat közelíti egy köbméter, a tüzifa árát ugyanis a gáz világpiaci árához igazítják, és a megnövekedett kereslet is felfelé tolja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mint egy másik tüzépes elmondta, sokan annak ellenére kezdtek betárazni, hogy az otthonukban a kémény sincs kiépítve, ők azzal számolnak, hogy ha tényleg beüt a baj, akkor kandallót építtetnek, vagy akiknek erre nincs lehetőségük, jobb híján lyukat ütnek a falba és kivezetik a kályhacsövet.

Címkék:
fűtés, rezsi, rezsicsökkentés, tűzifa, gázár, kereslet, felvásárlás, fafűtés, rezsiemelés,