Kész, vége: hivatalosan is elvált Marsi Anikó és Palik László, így osztoztak meg a vagyonukon

Blikk2022. május 23. 17:33

A bíróság kimondta a két műsorvezető, Marsi Anikó és Palik László válását. Lapinformációk szerint a bontóper békésen zajlott le, hiszen a felek a két közös gyerekek nevelésével kapcsolatos kérdésekben és az anyagiak elosztásában is előre megegyeztek. 

Mostanra hivatalosan is lezárult Marsi Anikó és Palik László házassága. Bár az érintettek ezt nem hozták nyilvánosságra, a bíróság kimondta a két műsorvezető válását - számol be a Blikk. Ismerőseik szerint, mivel nem voltak vitás kérdések, a lehető legrövidebb idő alatt lezajlott az ilyenkor szükséges jogi procedúra. 

Anyagi kérdésekben nem volt okuk bármin is vitázni, hiszen a házasságuk alatt gondosan odafigyeltek arra, hogy mindkettejük nevére kerüljön vagyon, ingatlan. Anikó jelenlegi otthona ráadásul már az esküvőjük előtt az övé volt, így ez sem lehetett konfliktus forrása – árulta el egy közeli ismerős a lapnak.

Milyen esetben szükséges egy házassági vagyonjogi szerződés megkötése?

kár bizalmi, akár üzleti okokból gyakran előtérbe kerül a házassági szerződés, más néven a házassági vagyonjogi szerződés megkötése, ami biztosítékot ad az egyik, vagy mindkét félnek, hogy válás esetén nem veszik el a hosszas munka árán összespórolt családi vagyon.

Rengeteg tévhit él a házassági szerződés kapcsán, éppen ezért számos párnál már ismeretlen jelentésű kifejezésként is feketelistára kerül a házassági szerződés, vagy vita robban ki, ha valamelyik fél kezdeményezni szeretné a házassági szerződés megkötését. A valóságban a házassági szerződés nem feltétlenül rossz dolog, ugyanis nem (csak) a filmekből jól ismert gazdag üzletember és hozományvadász feleség esetében áll helyt.

A házassági szerződés a vagyonjogi szerződések egyik fajtája – nem csak házastársak köthetnek ilyen megállapodást, hanem élettársak is. Alapvetően a vagyonmegosztást és az öröklést a Polgári Törvénykönyv szabályozza: a Ptk. szerint minden, a házasságkötés után szerzett vagyon a házastársak közös vagyonának számít, öröklés esetén pedig a vagyon egyik fele a házastársé, a másik fele pedig megoszlik a gyermekek és bizonyos esetekben az új házastárs között.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A házassági vagyonjogi szerződés elsődleges célja az, hogy a hagyományos, Ptk. által rögzített vagyonelosztási rendszert felülírja – ugyanis a felek saját akaratukból rendelkezhetnek a válás és az öröklés terén máshogy is, nem kell feltétlenül követniük a törvénybeli javaslatot –, emellett öröklés esetén a házassági szerződés a végrendelkezéssel egyenértékű dokumentumként funkcionál.

 

Címkék:
házasság, válás, bíróság, ptk, szerződés, vagyon,