Zseniális ötlet, vagy lehúzás: te vennél ilyet 15 ezerért a gyerekednek?

Pénzcentrum2022. február 4. 19:07

Olykor egészen elképesztő ötletekkel állnak a vállalkozókedvű magyarok a nagybefektetők elé. Így történt ez a múlt héten is, amikor Rejtő Anett egy felmatricázott kartondobozzal érkezett az RTL Klub Cápák között című üzleti showműsorába reménybeli üzleti partnerei elé. Zseniális ötlet vagy szemfényvesztés? Olvasóink döntöttek.

A Pénzcentrum hétről hétre követi a Cápák között című üzleti showműsort, ami az RTL Klubon megy vasárnap esténként. A január 30-i adásban többek között megismerkedhettünk Rejtő Anettel, aki egy régi álmát szerette volna megvalósítani. Kisgyerekes szülőknek kínál segítséget: egy olyan dobozt tervezett, melybe a csecsemőt lehet fektetni, míg az édesanyja elvégzi a mindennapi tevékenységeit, de akár utazáskor is jól jön ez az eszköz.

A nem mindennapi ötlet végül nem nyerte el a Cápák tetszését, de kíváncsiak voltunk, mit szólnak hozzá olvasóink: ők vajon szívesen fektetnék csecsemőjüket egy kartondobozba?

Loading...

Olvasóink egyöntetű vélemény alapján ez a doboz tehát alkalmatlan egy csecsemő tárolására, és a Cápák is hasonló véleményen voltak. Mivel a prototípuson kívül nem volt semmi értékelhető eredménye, nem is vették komolyan Anettet, sőt, egy ponton már kezdett kínossá válni a pitch-e, Moldován András lényegében bohócot csinált belőle. Végül Szabina könyörült meg rajta és véget vetett az ugratásnak, de az sem volt kevésbé kínos, amikor rátért a számokra. Hamar világossá vált, hogy gyakorlatilag a semmiből ajánlott fel 5 százalékot 10 millió forintért cserébe a vállalkozó:

Anett a tervei szerint 4500 darabot szeretne eladni 2022-ben, 15 ezer forintért árulta volna, 5 ezer forintos nyereségnél ez egy év alatt 22 millió forintot hozna neki. Úgy becsülte, hogy az ötletére épülő vállalkozás 5 százaléka 10 milliót ér, tehát a majdani cége értéke 200 millió forint. A Cápák ezt irreálisan magas cégértéknek tartották, Petya el is magyarázta, miért:

Amikor mi befektetünk, akkor az az alapelvünk, hogy mi adunk valamennyit és te hozod a többit. Ebből jön össze a cégérték. Ha én adok 10 milliót, akkor ahhoz, hogy a végén 200 milliót érjen a cég, neked 190 milliót kell behoznod.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Anett a lendületét és a kreativitását árazta be ezek szerint ennyire, ez azonban a sokat látott befektetők szerint nem ér ennyit.

Címlapkép: RTL Magyarország

Címkék:
milliók, millió, üzlet, ötlet, rtl, milliárdosok, cápák között, cápák,