Nagyon veszélyes, ha ilyen otthon a fal: ez az egyik legjobb megoldás a penész ellen

Pénzcentrum2022. január 17. 08:12

A páratartalom nagyban befolyásolja azt, hogy egy helyiség levegőminősége mennyire megfelelő a benne tartózkodók számára. A levegő lehet túl párás vagy túlzottan száraz is. Amennyiben túl sok nedvesség van a levegőben, az elindíthatja például a penészesedést. A túl száraz levegő pedig kellemetlen és egészségügyi panaszokat okozhat. A legtöbb esetben leginkább a túl párás, nedves közeg okoz gondot a magyar családok számára. Éppen ezért a HelloVidék annak járt utána, mit tehetünk annak érdekében, hogy csökkenteni tudjuk lakásunk nedvességtartalmát.

Nem árt tudni, hogy, ha túl párás a levegő, az kedvez a baktériumoknak és gombáknak. Ezért minden háztartásban törekedni kell arra, hogy ne legyen tartósan párás a levegő a belső térben.

A szellőztetés erre megoldást jelenthet, ennek megoldása viszont ősszel és télen nem annyira egyszerű. Ráadásul vannak helyiségek, amelyeknek sokszor nem igazán megoldható a páramentesítése, ilyenek az alagsorok, pincék vagy az ablaktalan wc, fürdőszoba. Ezért a nedvességtartalom optimálisan tartására használhatunk páramentesítőket, párátlanítókat. Így a páramentesítő berendezések jó megoldásnak tűnnek arra, hogy ideálisra szárítsuk egy szoba levegőjét.

A kontrollált gépi szellőztetés hővisszanyelés nélkül olyan ventilátorok kiépítését jelenti, amelyek állandóam üzemben vannak és reagálnak a helyiség páratartalmára. Ezeket többségében a falakba építik, így jár némi bontással, javítással.

Ennél egy fokkal olcsóbb megoldás a páramentesítő gép. A ülönböző boltok rengeteg típust kínálnak megoldásként: az egészen kicsi gépektől, a nagyobb, több funkciós gépeken át.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A portál körbejárta, mennyiért lehet megoldást találni a penészedésre.

Címkék:
otthon, penész, penészesedés, levegő, hellovidék, levegőminőség, szellőztetés,