Nem várt számlát kaphatnak a vízművektől háztulajdonosok: ezt bizony ki kell fizetni!

Pénzcentrum2021. október 21. 18:06

A Magyar Víziközmű Szövetség a vízmérők, a vízvezetékek és a szerelvények téliesítésének fontosságára hívta fel a figyelmet csütörtökön.

 A magyarországi ivóvíz- és csatornaszolgáltatást végző szervezetek képviselője kiemelte, előrejelzések szerint a hét végére megérkezik a hideg idő, emiatt pedig szükséges a vízmérők, a vízvezetékek és a szerelvények téliesítése.

A télen nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, a vízmérőakna letakarása, szigetelése, és javasolják az ingatlan rendszeres ellenőrzését az esetleges károkat megelőzésére. A télen is lakott ingatlanoknál fontos a vízmérőakna szigetelése, figyelni kell azokra a vezetékszakaszokra is, amelyek kevésbé védett helyen, például pincében, falon kívül vannak, ezeket is célszerű szigetelőanyaggal védeni. Vízteleníteni kell a kerti csapokat, valamint érdemes jobban odafigyelni a telepített öntözőberendezésekre is - írják a közleményben.

A szakmai szervezet szerint a nagy hideg után érdemes ellenőrizni a vízmérőt. Ha például a vízmérő csillagkereke akkor is forog, ha nincs nyitva a csap, vagy szilánkosra tört a vízmérő üvege, esetleg eldeformálódott a számlálószerkezet, vagy a lakásban nem folyik a víz, akkor valószínűleg csőtörés történt, amelyről a szolgáltatót értesíteni kell.

Minden olyan vízelfolyás, amely a szolgáltatási pont utáni hálózaton keletkezett, a felhasználó számláját terheli

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- hívták fel a figyelmet a közleményben. A téliesítésről kisfilmet készítettek:

Címkék:
szigetelés, vízközmű, figyelmeztetés, hideg, vízóra,