Kifakadt a magyar sztárséf: ezért nincs a vidéki piacokon igazi csúcsgasztronómia

Pénzcentrum2021. szeptember 20. 12:33

Ma már az emberek vidéken nem azért járnak piacra, hogy egy jót egyenek, nem szívesen költenek egy jó pörköltre. Hogy ennek mi az oka, arról Bíró Lajos, az ország talán leghíresebb séfje beszélt egy podcastban.

Marosi Viktor a Laikus nevű poscast készítője legutóbbi adásába Bíró Lajost, az egyik leghíresebb, legbefolyásosabb magyar séfet hívta meg vendégül. Az adás a hedonizmus körül forgott, de a podcastban a vidéki piacok gasztronómia felhozataláról is szó volt: kiderült, hogy Barcelonában például rengeteg egyszerű, olcsó de nagyon ízletes egytálételt lehet találni gyakorlatilag az utcán. Magyarországon ez azonban nincs meg, legfeljebb csak Budapesten.

Bíró Lajos szerint ennek az az oka, hogy nagyon szétszakadt az ország, elsősorban a pénz miatt: a fővárosban az emberek sokkal szívesebben költenek jó ételekre. A vidékiek nem mennek el a piacra azért, hogy egyenek egy jó pörköltet már csak azért sem, hiszen az emberek nagy része ma még háztartást vezet, és gyakran főznek otthon. Bíró Lajos 2015-ben jelent meg, a rántott húsáról híres Buja Disznók tulajdonosaként a Hold utcai piacon.

Címkék:
piac, gasztronómia, étel, magyar,