Hát ez a nap is eljött: 30 perc alatt szinte bármelyik településről elérhető egy gyorsforgalmi út

Origo2020. december 27. 17:04

A közel 180 kilométeren, mintegy 500 milliárd forintból elkészült négysávos közútfejlesztések több térség elérhetőségét és közlekedésbiztonsági helyzetét javították 2020-ban. A hálózatbővítések egész országrészek vonzerejét növelve járulhatnak hozzá a munkahelyeket teremtő beruházók betelepüléséhez.

A 2020-as évben közel 180 kilométernyi négysávos út épült Magyarországon. Átadták többek között az M4-es Pest megyei szakaszát és az M44-es Békéscsabáig elérő szakaszát is. Utóbbin 25 perccel rövidebb a menetidő a Viharsarokból Budapest felé. Mintegy félezer milliárd forintnyi négysávos útfejlesztés készült el idén: megvalósult Eger és Sopron gyorsforgalmi bekötése, befejezték az az M44-es és az M4-es Pest megyei szakaszát, és a Monostori-híd is új átkelési lehetőséget teremtett a Dunán - írja az Origo. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: 

A közel 180 kilométeren, mintegy 500 milliárd forintból elkészült négysávos közútfejlesztések több térség elérhetőségét és közlekedésbiztonsági helyzetét javították 2020-ban. A hálózatbővítések egész országrészek vonzerejét növelve járulhatnak hozzá a munkahelyeket teremtő beruházók betelepüléséhez.

Az új építésű szakaszoknak köszönhetően az átmenő forgalom kevésbé terheli a települések belterületi útjait, csökken a helyi zaj- és levegőszennyezés. A színvonalasabb közutak többféleképpen is szolgálják tehát a hazai vállalkozások versenyképességének fokozását, a családok életminőségének folyamatos javítását.

Az M25 déli szektorát nyáron helyezték forgalomba, ezzel az M3-tól egészen Egerig vezet az autóút. Az M85 Csorna utáni folytatását decemberben vehették birtokba az autósok, így Sopron négysávos bekötése is megvalósult.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

(Fotó: MTI/Filep István)

Címkék:
otthon, utazás, magyarország, út, infrastruktúra, szennyezés, gyorsforgalmi út, főút, 2020, m4 autóút,