Az egyszerű körözött készítése: milyen a jó körözött recept, hogyan készül a körözött?

Pénzcentrum2020. december 4. 15:53

Mi az a körözött, miért körözött a körözött, és milyen a jó körözött? Hogyan történik a körözött készítése? Megmutatjuk, hogy készül az eredeti körözött recept egyszerűen, avagy hogyan történik a magyaros kőrözött recept elkészítése. Ne aggódj, a kőrözött készítése gyerekjáték!

Egyszerű, tápláló és mégis kalóriaszegény harapnivalóra vágysz, amit annyira könnyű elkészíteni, hogy csak össze kell keverni? Az ínycsiklandó, magyaros körözött, a magyar gasztronómia harapnivalói közt egy olyan alaprecept, amit bárki el tud készíteni. Cikkünkben eláruljuk, miért körözött a körözött, hogyan készül a körözött és milyen egyszerű alapanyagokat használjunk fel a körözött készítése során.

Mi az a körözött? Miért körözött a körözött?

A körözött, (kőrözött) egy egyszerű, magyaros ízvilágú túrókrém, ami nevét a körkörös mozdulatokról, "körözésről" kapta, ahogyan a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A körözött a régi Osztrák-Magyar Monarchia országaiban a mai napig elterjedt, népszerű csemege. A körözött recept egyszerűen túróból és magyaros fűszerekből áll. A következő receptben megmutatjuk, milyen a jó körözött és hogyan készül a körözött a maga hagyományos, paraszti ízvilágában.

Egyszerű körözött recept

A körözött hozzávalói

  • ½ kg tehéntúró
  • 1 kis pohár tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • só, bors ízlés szerint

A körözött recept elkészítése

  1. Aprítsuk nagyon finomra a vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket pedig nyomjuk át fokhagymanyomón.
  2. Keverjük össze a túrót a tejföllel, a hagymával és a magyaros fűszerekkel. Körkörös mozdulatokkal dolgozzuk a krémet simára, a fűszerek és a hagyma egyenletesen keveredjen el benne.
  3. A körözött mellé tálaljunk friss, puha kenyeret vagy pirítóst.
Címkék:
recept, snack, főzés, szendvics, receptek, magyaros ételek, túró,