Jöhet a bébibumm? Őrület, mennyien érdeklődnek a családtámogatások iránt

MTI2020. november 13. 16:30

Sokan élhetnek majd az állam által kínált otthonteremtési programokkal, a csökkentett ÁFA-kötelezettséggel és az illetékmentességgel, illetve a csokkal is sokan számolnak.

Várhatóan sokan élnek majd az otthonteremtési program januárban induló öt új elemével - fejtette ki álláspontját Molnár Balázs, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért stratégiai elnökhelyettese pénteken az állami hírcsatornán. Az intézetük legfrissebb felmérése szerint az otthonfelújítási támogatással a megkérdezettek 20, a 27 százalékos áfa 5 százalékra csökkentésével a válaszadók 11, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolt ingatlanoknál az áfa visszaigénylésével és az illetékmentességgel a résztvevők 14-14, a tetőtérbeépítéshez felvehető csokkal a megkérdezettek 8 százaléka szeretne élni. 

Kiemelte, hogy az intézkedések közismertek. A legkevésbé ismert lehetőségről is tízből heten hallottak - fogalmazott. Beszélt arról is, hogy gyermekvállaláskor nagyon fontos szerepe van a lakhatási körülményeknek. A fiatal válaszadók 87 százaléka 50 éves korára saját tulajdonú ingatlanban szeretne élni - állította az elnökhelyettes. A támogatási lehetőségekről nemrég itt írtunk részletesen.

Címkék:
család, lakás, gyerek, áfa, támogatás, lakhatási támogatás, gyermek, állam, csok, ház, építés, otthonteremtési támogatás,