3 alapvető magyar konyhai praktika: nagy a baj, ha nem ismered őket

HelloVidék2020. szeptember 7. 08:15

XXI. századi világunkban kulcsszóvá vált a gyorsaság, ezért hiába tudnánk valamit saját kezűleg elkészíteni, sokkal egyszerűbb, időtakarékosabb, ha azt készként a bolt polcáról leemeljük. 2020-ban azonban minden a feje tetejére állt, és figyelmünk újra visszatalált elődeink kincset érő praktikáihoz. Erről az ódon, ám korántsem elavult tudásról igyekeztek leseperni az idő porát Hódmezővásárhelyen, a három alkalmas Nyári Konyha gasztro-workshop keretében. Az eseményről a HelloVidék számolt be!

Legtöbbünknek még vannak homályos emlékei arról, ahogy a nagymama izzadtságtól gyöngyöző homlokkal dagasztja a tésztát, a zöldségeket savanyítja télire, vagy éppen a gerendákra fellógatva szárítja a szagos kerti virágokat. Ez, a dédszülők és nagyszülők által hordozott tudás azonban sokszor szeretteinkkel együtt a sírba száll, mi pedig maradunk a multikban megvásárolható savanyúságoknál, pékárunál és a bioboltban kapható teakeverékeknél. Hogy ez az ősi, népi ismeretanyag ne vesszen ki végleg a jelenkor társadalmából, Vásárhelyen három fő tematika köré épülő minikurzust indítottak a helyi múzeum munkatársai, ami a 2020-ban bombaként robbanó koronavírus okozta új kihívásokkal is segít megküzdeni.

A három alapvető magyar gasztronómiai praktikáról a HelloVidék cikkében olvashatsz!

Címkék:
otthon, konyha, főzés, praktika, hellovidék, hódmezővásárhely,