Annyi az augusztus 20-i tűzijátéknak, és a nyári fesztiváloknak? Itt a kormanyzati állásfoglalás

Pénzcentrum2020. július 13. 15:06

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerint nem lazítanak tovább a járványellenes intézkedéseken, és egyelőre nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, hogy a tervezett augusztus 20-i tűzijáték és az augusztus 15. utáni fesztiválok sorsa mi lesz, nagy kérdés.

A kormány korábbi döntése szerint augusztus 15-ig nem lehet tartani Magyarországon 500 fősnél nagyobb rendezvényeket. A miniszter a Világgazdaságnak adott interjúban elmondta, hogy várhatóan nem lazítanak tovább a járványügyi intézkedéseken, így nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, sőt, olyanokat is megtilthatnak, amelyeket már újból engedélyeztek.

Gulyás Gergely vasárnap azt mondta, hogy a szerdai kormányülésen fognak dönteni az augusztus 20-ai programok megtartásáról, esetleges törléséről. Ha Palkovics elvárásai beigazolódnak, akkor az érintheti a grandiózusra tervezett ünnepi tűzijátékot, illetve a jövő hónap második felére eltolt fesztiválokat, mint az EFOTT, a Fishing On Orfű, a Szegedi Ifjúsági Napok vagy a Kolorádó Fesztivál - írja a hvg.hu.

Címkék:
otthon, járvány, augusztus 20, tűzijáték, korlátozások, palkovics lászló,