Orbán Viktor: új nemzeti konzultáció jön, erről dönthetnek a magyarok

Pénzcentrum2020. május 29. 07:58

Új nemzeti konzultációról dönthet már ma Orbán Viktor, a koronavírusról, a gazdaság újraindításáról kérdezik meg az állampolgárokat - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában.

A miniszterelnök szerint az elmúlt 10 év egyik legjobb döntése volt a rendkívüli jogrend bevezetése. Mint mondt, azért látja így, mert a döntések gyorsasága a legfontosabb egy járványhelyzet idején.

Hozzátette: "Az alkotmány keretein belül maradva, de a kormány rendeletekkel módosíthatott törvényt. Erre azért van szükség ilyenkor, mert hiába van a kormánynak akár kétharmada, amikor reggel ötkor, hatkor kellett dönteni, azzal nem lehetett megvárni az Országgyűlés esti szavazását."

Orbán Viktor ismét felhívta a figyelmet, hogy amíg nincs vakcina, a járványügyi veszélyhelyzet fennáll, de ma már nem szükséges a rendkívüli jogrend a jogalkotásban. Ezt a jogosítványát adja vissza kormány.

Nagy valószínűséggel ősszel visszatérhet egy második hullám, de ez nem érhet úgy bennünket, mint ahogy az első hullám. A járványügyi készültség ezt szolgálja. Azért védekeztünk jobban, mint a nyugat-európai országok, mert minden döntést korábban hoztunk meg, mint ők. Az összefogás, az időben meghozott döntések és a kiváló egészségügyi szakemberek hozták meg a koronavírus elleni sikert

- szögezte le Orbán Viktor.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tegnap a miniszterelnök arra utasította az operatív törzset, hogy bevetési egységet hozzon létre. Ha bárhol az országban egy-egy intézetben megjelenik a fertőzés, akkor egy különleges egység megy a helyszínre.

Ma délután meghozhatják a döntést arról, hogy nemzeti konzultáció indul a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról. A Soros György által javasolt öröklejáratú kötvény kibocsátásáról is megkérdezik az embereket.

Címkék:
otthon, Orbán, orbán viktor, soros, alkotmány,