Döbbenetes: ez a megyénk már napenergia-nagyhatalom

HelloVidék2020. március 17. 08:15

Magyarország egyik legszegényebb megyéjében immár három nagyenergiájú napelem park is található - számol be a HelloVidék.hu.

2019 jó év volt az észak-magyarországi Nógrád megye kistelepülései számára, hiszen három helyen is befejeződtek az önkormányzatok és a beruházó cégek közös projektjeiként megálmodott, napenergiát hasznosító és tároló erőművek építési munkálatai.

A nyugat-nógrádi területen elhelyezkedő szügy község önkormányzata 2018 áprilisában jelentette be, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 545 millió forintot nyert el, melynek egy részét a megújuló energiaforrások közkedvelt megoldásainak egyikébe, napelem park létesítésére fordítja. A Szügy község és a szomszédos Balassagyarmat közötti út területén fekvő ipari övezet bővítésének fontos energetikai vállalása később nem várt fejlesztési lavinát indított el, és az építkezéssel egy időben más megyei kistelepülések is keresni kezdték annak lehetőségét, hogy hasonló módon lendítsék fel a környék gazdaságát.

A teljes cikket a HelloVidék oldalán olvasható. KATT!

Címkék:
otthon, napelem, napkollektor, napenergia, erőmű, településfejlesztés,