Golflabdányi jég esett a határon: hamarosan ide is megérkezik a vihar

Pénzcentrum2019. június 27. 15:02

Helyenként 5-7 centiméteres jégdarabok hullottak az égből Kassán a kora délutáni órákban. Már nem sokat kell várni, és Magyaországra is megérkezik a vihar: Szabolcsban már szakad az eső. A meteorológiai jelentések alapján hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani és a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Már a nyugati országrészt is elérte a zivatar: Kercaszomor, Kisrákos, Oszkó és Körmend környéként esik és villámlik, Ramocsán jég esik - az idokep.hu adatai alapján. Az OMSZ szerint zivatar alakulhat ki mindegyik megyében, de másodfokú riasztás csak Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben van érvényben. Intenzív záporok zivatarok várhatóak Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Hajdú-Bihar, Csongrád, Békés  és Bács-Kiskun megyékben. 

Hitelre van szükséged? A Pénzcentrum kalkulátorával könnyen megtalálhatod a legolcsóbb megoldást!

Kassán a hirtelen jött, csupán néhány percig tartó felhőszakadás komoly károkat okozott: az erős szél több fát kicsavart a földből, de komoly károk keletkeztek azokban a gépjárművekben is, amelyek a golflabda méretű jégdarabokkal érkező égszakadás során a szabad ég alatt álltak - írja az ujszo.com.

Jégesőre Magyarországon is többfelé lehet számítani, de a heves esőzés és szél miatt is érdemes biztonságos helyre állni az autókkal, illetve óvintézkedéseket tenni, hogy elkerüljük a más vihar okozta károkat. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapképünk csak illusztráció.

Címkék:
otthon, vihar, időjárás, eső, zivatar, zápor, penzcentrum, jégeső,