2,3 milliárd forintért árulják a kortárs magyar festőlegenda budai luxusvilláját + fotók

Nagy Bálint2019. március 14. 14:00

2,3 milliárd forintért árulják a kortárs magyar építészet egyik legendássá vált társasházát, a XII. kerületi Gereben utcában található Shambala-házat - szúrta ki a Pénzcentrum.

2,3 milliárd forintért árulják a kortárs magyar építészet egyik emblematikus társasházát, a XII. kerületi Gereben utcában található, 5500 négyzetméteres saroktelken álló, a luxusra vágyók minden igényét kielégítő Shambala-házat (Shambala: a mitológia szerint az égi város; egy hely, ahol az ég és a föld találkozik.) - szúrta ki az Ingatlan.com-on a Pénzcentrum. A hirdetés szövege szerint "tökéletes választás azoknak, akik egy impozáns házat keresnek, egy lenyűgözően nyugodt és békés környezetben, továbbá fontos számukra a privát és háborítatlan életkörnyezet." A közvetítők ráadásul arra is felhívják a figyelmet, hogy "hasznosítását tekintve, az új tulajdonos számtalan opcióval rendelkezik, hiszen ha kívánja, akár egy ingatlant tud létrehozni az 5 lakásból, vagy igénye szerint alakíthatja."

"Ritka, nagyon ritka az olyan produkció, amelyben optimális feltételek találnak egymásra: jó tervező, becsvágyó és alkotótársként is számításba vehető megbízó, valamint némi pénz" - fogalmazott a lenyűgöző ingatlanról az Octogon magazin 2008-ban megjelent egyik lapszámában Bojár Iván András. A neves művészettörténész, építészkritikus, szakíró szerint, "mert, bár tudható, a gondolat minősége a legkevésbé sem ezen múlik, bizonyos épülettípusok esetén a beépített anyagok minőségének is jelentőségük lehet: hiányukban a cél elérhetetlen. Márpedig a budai hegyoldalban megépült, új társas villa ilyen műfajú épület, itt a gondolat, a koncepció kerek kifejtéséhez igenis szükség volt jó anyagokra, magas technológiai igényszintű részletelemekre." Bojár a cikkben kiemeli, hogy Városi Gábor festőművész, aki egyszerre beruházója, ugyanakkor a házban testet öltő építészeti és életforma program spiritus rectora, szintén ezzel a meggyőződéssel közelített a fejlesztéshez.

Szeretem, ha valami luxus, az látszik. Mit tegyek , ilyen vagyok. Semmi értelmét nem látom annak, hogy valamire elköltünk egy rakás pénzt, aztán a beavatottaknak külön el kell mondani, hogy a puritán külső nagyon drága technológiát takar, a kevéssé attraktív anyagok pedig valójában méregdrága, választékos cuccok. Ha valami drága, nézzen is ki annak!

- összegzi a lapban gondolatait Városi Gábor.

Címkék:
otthon, ingatlan, Budapest, buda, luxus, lakáspiac, luxusingatlan, ingatlanpiac, luxusvilla, bojár gábor, bojár iván andrás,