Nőnek az óradíjak, további áremelkedés jön az építőiparban

hvg.hu2018. november 27. 10:01

Megjelent az építőipari rezsióradíjról szóló rendelet a Magyar Közlönyben. E szerint az építőipari rezsióradíj 2018-ban legalább 3300 forint, az összeg általános forgalmi adó nélkül értendő.

Felújítanál, építkeznél? Ehhez finanszírozást is keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

A korábbi, vagyis a 2017-es évre vonatkozó, miniális építőipari rezsióradíj 2870 forint volt. A mostani növekedéssel ez 3300 forintra változik, a korábbi összeg pedig érvényét veszti - írja a Hvg.

Hogy mi is a rezsióradíj? A vállalkozó kivitelező vagy az alvállalkozó kivitelező szakági építési-szerelési termelő tevékenységének elvégzéséhez szükséges, egy aktív munkaórára vetített - a kivitelező tényköltségei alapján számított vagy tervezett - összes költsége. Vagyis ha ez az összeg nő, az azt jelenti, hogy nő a munkaerő minimális költsége az építőiparban, vagyis az építőiparban újabb áremelkedés jön.

Címkék:
otthon, építőipar, építkezés, munkások, rezsióradíj,