Erről mindenki megfeledkezik a nyaralás alatt: nehéz lesz visszaszokni

Pénzcentrum2018. augusztus 12. 10:00

A leginkább kedvelt mozgásformák a magyarok körében a gyaloglás, a biciklizés és a futás. Egy friss kutatás eredményei szerint a többség napi, heti rendszerességgel mozog valamilyen formában, ugyanakkor nyaralás alatt inkább lazítunk: úgy gondoljuk, ilyenkor elmaradhat a rendszeres aktivitás.

A testmozgás egészségügyi előnyei elvitathatatlanok, és ma már sokféle okos megoldás, például mobiltelefonos alkalmazások, karórák is támogatnak bennünket a sportolásban.

A többség rendszeresen mozog, de nyaraláskor hajlamosak vagyunk lazítani

- derült ki a a sárvári Spirit Hotel megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból. A válaszadók 65 százaléka jelezte, hogy számára nem fontos a rendszeres mozgás vakáció alatt.

A többség rendszeresen sportol

A felmérés eredményei alapján a válaszadók nagyobb része (37 százaléka) naponta vagy hetente többször végez rendszeres testmozgást, legyen szó sétáról, vagy akár komolyabb erőnlétet igénylő edzésről. Bár ezek a számok túlzottan optimistának tűnhetnek, az elvitathatatlan, hogy a különböző mozgásformák egyre népszerűbbek - hívta fel a figyelmet a szakértő. Hetente legalább egyszer 17 százalék, ennél kevesebbszer pedig 11 százalék mozog. A megkérdezettek 17 százaléka jelezte, hogy egyáltalán nem végez rendszeresnek mondható testmozgást.

Horváth Andrea, a Spirit Hotel mozgásterápiás szakértője szerint érthető, ha nyaralás alatt kiengedünk egy kicsit. Érdemes ugyanakkor olyan helyet választani, ahol kiemelten figyelhetünk az egészségünkre, hiszen sokan tudják, hogy

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

akár már 1-2 hetes kihagyásokat is nehéz utólag bepótolni, újra felvenni a ritmust.

Séta, bicikli, futás a dobósok

A kutatás arra is kereste a választ, hogy mely mozgásformák a legnépszerűbbek a magyarok körében. Az eredmények alapján a séta és a gyaloglás végzett az élen, 22 százalék válaszolta, hogy ezek állnak hozzá a legközelebb.

A kerékpározás és a futás kerültek még fel a legnépszerűbb mozgásformák képzeletbeli dobogójára, ami nem véletlen, hiszen ezek a legegyszerűbben végezhető, semmilyen speciális helyszínt nem igénylő sportok.

Címkék:
otthon, magyarország, sport, felmérés, mozgás, futás, gyaloglás, biciklizés,