Figyelem! Csaló vízóra-leolvasók fosztják ki az idős embereket

Pénzcentrum2018. július 18. 19:00

Több bejelentés érkezett a Fővárosi Vízművekhez arról, hogy a III. kerületben magukat vízóra-leolvasónak kiadó csalók fosztottak ki főként idős embereket.

A Fővárosi Vízművek felhívja a fogyasztói figyelmét, hogy ügyfelei biztonsága érdekében minden munkatársuk arcképpel és sorszámmal ellátott igazolvánnyal rendelkezik, melynek felmutatásával tudja igazolni, hogy valóban a társaság képviseletében jár el.

Ha bizonytalanok, hogy valóban társaságunk alkalmazottja keresi-e fel Önöket, vagy felmerül a gyanú, hogy csalóval állnak szemben, semmi esetre se engedjék be a lakásba, hívják a Vízvonalat a 06 1 247 7777-es vagy a rendőrséget a 107-es telefonszámon!"

- írták közleményükben.

A Fővárosi Vízművek munkatársai előzetes ütemterv szerint, évente egy alkalommal olvassák le a lakás-mellékvízmérőket. Ennek ütemezéséről a www.vizmuvek.hu oldalon adnak tájékoztatást. Ugyanakkor az ivóvíz-szolgáltatási számla hátoldalán is meggyőződhetnek arról, hogy az adott lakásban milyen időszakban várható a leolvasás, melyről értesítést is elhelyeznek a társaság munkatársaik a társasházakban. A társaság képviselői más esetben nem lépnek be a lakásokba, és az is kizárólag csak rendkívüli helyzetben - például vízhiány esetén - fordulhat elő, hogy becsöngetnek az ingatlanokba.

Címkék:
otthon, csalás, vízhiány, penzcentrum, óbuda, fővárosi vízművek,