Megcsinálták: jóváírták a keserédes rezsicsökkentést

MTI2018. március 22. 19:00

A Nemzeti Közművek a földgázfogyasztók folyószámláján jóváírta a téli rezsicsökkentés összegét - közölte a NKM Nemzeti Közművek Zrt. csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az ügyfelek jövő héttől már a csökkentett számlát kapják. A jóváírást követően a fogyasztó számlája vagy számlái automatikusan csökkennek, mindaddig, amíg a csökkentés el nem éri a meghatározott összeget, tartozás esetén az elmaradás a juttatás mértékével mérséklődik. 

Részletek arról, hogy a te számládból miért lehet, hogy a beígért 12 ezer forint helyett csak néhány száz forintot vonnak majd le, itt találsz:

A jogszabály előírásainak megfelelően a Nemzeti Közművek az egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló lakossági fogyasztók részére 12 000 forintot, az óránként 20 köbméter (m3/h) alatti gázmérővel rendelkező egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló fogyasztók esetében 24 000 forintot, az óránként 20 köbméter, vagy a feletti gázmérővel rendelkező egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló fogyasztók esetében (ilyen rengeteg társasház is) 120 000 forintot írt jóvá a jogosultak földgázfolyószámláján összesen.

Tízezres nagyságrendben vannak ugyanakkor, akik még a társasházaknál is rosszabbul jártak és teljesen kimaradtak a rezsicsökkentésből, erről pedig itt olvashatsz:

Címkék:
otthon, Orbán, rezsicsökkentés, kampány, választás,