Ilyen egyszerűen szagmentesítheted a konyhai szemetest

Pénzcentrum2017. július 19. 14:39

Nyáron sokkal hamarabb bebüdösödik a kuka, a kellemetlen szagok mellett még a legyek is ellephetik a konyhát, ha pedig nem figyelünk, akkor az utódok is kikelhetnek a szemetesben. Összegyűjtöttünk néhány trükköt, amivel elkerülheted, hogy légykeltető legyen a konyhádból.

A nyár közepén a nagy meleg miatt nemcsak a tárolt élelmiszerek romlanak meg hamarabb. A kukába dobott maradékok, ételek csomagolása vagy a húsnyesedékek is nagyon büdösek tudnak lenni, arról nem is beszélve, hogy a legyek is ellephetik emiatt a konyhát. Egyébként a ház előtt álló szemetesről se feledkezzünk meg, ezek is terjeszthetik a betegségeket.

Azon kívül, hogy naponta levisszük a szemetet, máshogy is védekezhetünk a kellemetlen szagok ellen, alapvetően két módszerrel érdemes próbálkoznunk:

  • Szódabikabónával vagy
  • Macskaalommal.

Ezeknek az az előnye, hogy nem kerülnek sokba, és sok háztartásban már eleve megtalálhatóak. Mindkét esetben a kuka aljára kell szórni az anyagokból, amik magukba szívják a kellemetlen szagokat.

Hogyan védekezhetünk még?

Persze érdemes más trükköket is bevetni. A szagokat nem semlegesítik az alábbiak, azonban segíthetnek abban, hogy kevésbé bűzölögjön a lakásunk:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • A kukát tartsuk naptól mentes, hűvös helyen.
  • Rendszeresen mossuk át a kukát, ha lehetséges, akkor használjunk nagynyomású mosót.
  • Miután átmostunk a kukánkat, fújjuk le antibakteriális sprével.

A szerves hulladékot (gyümölcshéj, zöldségvég, húscafat stb.) tegyük egy külön zacskóba és minél előbb szabaduljunk meg tőle, ha lehetséges, akkor azonnal.

Loading...

Címkék:
otthon, pénzcentrum.hu, konyha, kuka,