Főhet a beruházók feje, egyre több lakásprojektet fújhatnak le

Világgazdaság2017. július 11. 10:28

A következő fél évben várhatóan több budapesti lakásprojektet lefújnak majd. Azokat, amelyek beruházói elszámolták magukat, és most már hiába keresnek kivitelezőt, nem találnak azonnali kezdéssel és a kalkulált árért szabad kapacitást.


A következő fél évben várhatóan több budapesti lakásprojektet lefújnak majd. Azokat, amelyek beruházói elszámolták magukat, és most már hiába keresnek kivitelezőt, nem találnak azonnali kezdéssel és a kalkulált árért szabad kapacitást - idézi a Világgazdaság a piacot belülről jól ismerő Metrodom Zrt. értékesítési vezetőjét, Kricsfalussy Tamást.

Az építési anyagra is várni kell, no nem a nagyobb cégeknek, amik már több hónappal előre lekötötték a számukra szükséges árut, hanem jellemzően a családi ház építésével most startoló magánszemélyeknek. Gondot okoz a munkaerőhiány is.

Mindezekből következik, hogy egyre több lakásprojektet fújhatnak majd le a beruházók a kivitelezők hiánya vagy épp az általuk kért magas ár miatt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
otthon, építőipar, beruházás, építkezés, penzcentrum,