Hiába a 30 milliárdos program, a fél országban éheznek a szegények

Magyar Nemzet2017. február 15. 09:30

Egy tányér ételt sem kapnak a hajléktalanok és a mélyszegénységben élő gyerekek sem jutnak hozzá az évek óta ígért élelmiszercsomaghoz, kilenc megyében. Lenne megoldás, de nem indult még el a program, mert eredménytelenül zárult a közbeszerzés - írja a Magyar Nemzet.

Bár a fővárosban és a Dunántúlon is csak többéves késéssel, decemberben indult el a Rászoruló személyeket támogató operatív program (RSZTOP) hajléktalanokat segítő része. A kilenc megyét magában foglaló Kelet-Magyarországon a késedelmesen kiírt közbeszerzési eljárás is eredménytelenül zárult. Így ott a programban máig nem kapnak egy tányér ételt sem a hajléktalanok, és a mélyszegénységben élő gyerekek sem jutnak hozzá az évek óta ígérgetett élelmiszercsomagokhoz - tudta meg a lap.

A 30 milliárdos uniós programban 2016 és 2020 között kellene ellátni alapvető fogyasztási cikkekkel (élelmiszercsomaggal, ruhával, tisztálkodószerekkel) a mélyszegénységben élő, 3 év alatti kisgyereket nevelő családokat és a rászoruló várandós anyákat, míg a rendkívül alacsony jövedelemből élő időseknek és hajléktalanoknak az étkeztetését kellene megoldani.

Címkék:
otthon, támogatás, közbeszerzés, hajléktalan,