5 okos tipp, hogy ne a rezsi zabálja fel a fizetésedet

Pénzcentrum2016. szeptember 26. 11:30

Vége a boldog nyári hónapoknak és újra beköszönt a fűtésszezon. Azért, hogy idén ne legyen akkora különbség a nyári és a téli hónapok energiaszámlái között, mutatunk néhány tippet, melyek jelentősen csökkentik a havi kiadásokat.


Magyarországon sok lakás elavult fűtési és szigetelési rendszerrel rendelkezik, így rendkívül sok energiát dobunk ki a semmibe, azaz fizetünk azért, mert a meleg gyorsan távozik a lakásból. Egy teljes felújítás nagyon sokba kerül, de van néhány apróbb tipp, amivel racionalizálni lehet a költéseinket.

Programozható termosztát

Sok lakásban van termosztát, ami azt állítja be, hogy hány fok legyen. Ez egy néhány ezer forintos készülék, melyet érdemes programozhatóra cserélni. Ez azt jelenti, hogy azokban az időszakokban, amikor nem vagyunk otthon vagy jellemzően alszunk, automatikusan hidegebb lesz, mellyel már az első hónapban pénzt spórolhatunk.

Ablakcsere

Ha nincs sok ablak a lakásodban, viszont azok régiek, akkor nagyon megérheti azoknak a cseréje. Ha erre most nincs módod, akkor javasoljuk, hogy télre fóliázd le átlátszó fóliával azokat az ablakokat, amelyeket nem használnál, így:

Régi készülékek cseréje

Használd ki annak az előnyét, hogy Magyarországon élsz, és próbálj meg élni a különböző konyhai és fürdőszobai gépek cseréjére kiírt pályázatokkal. Az Otthon Melege Program több körben juttatta már olcsón új háztartási gépekhez a magyar családokat. Persze ez a program sem mentes a visszásságoktól.

KATTINTS: Így játszanak a magyar családokkal az állami hűtőcsere-pályázaton

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kisebb lakás

Hajlamosak vagyunk megszokni a lakásunkat, és hiába költözött el már mindkét gyerek, nem akarunk kisebb lakásba költözni. Pedig ha rezsigondjaink vannak, akkor érdemes. Egy kisebb lakásnak jelentősen alacsonyabb a rezsije is, ráadásul mostanában minden arról szól, hogy mennyire pörög az ingatlanpiac, így valószínűleg a te lakásodnak is könnyen találsz új gazdát.

KATTINTS! Minden, amit a lakásvásárlásról tudnod kell!

Cseréld le a lakáshiteled

Nemcsak lakást lehet cserélni, hanem finanszírozást is. Ha néhány éve vettél fel lakáshitelt, akkor érdemes lehet most újra körbenézni, nem találsz-e olyat, amivel sok pénzt spórolhatsz. Természetesen gondolkodj felelősen, ha ilyen döntést hozol, de nem árt képben lenni a lakáshitelpiaccal sem.

KATTINTS! Na ezért kell elolvasni az apróbetűt: emiatt lép félre sok hiteligénylő

Címkék:
otthon, lakás, spórolás, megtakarítás, ház, házipraktika, ötlet,