Hamarosan új szolgáltatóhoz kerülnek a Tigáz ügyfelek

Pénzcentrum2016. szeptember 16. 17:02

Október 1-jén a Tigáz Zrt. 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfele új gázszolgáltatóhoz kerül, de kapcsolatuk megmarad a Tigázzal - olvasható a cég közleményében.


A fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsoltban különösebb teendőjük nincs, az egyetemes szolgáltatói szerződésük a Tigázzal október 1-jével automatikusan megszűnik, és életbe lép az új szolgáltatóval a szerződés.

Szeptember elejéig a Tigáz Zrt. minden ügyfelének részletes tájékoztatást adott a szolgáltatóváltás teljes folyamatáról, többek között a végszámla kiállításáról és kifizetéséről, a nagycsaládos, valamint a védendő státuszú fogyasztókat érintő speciális részletekről, a hátralékkal rendelkező fogyasztóknak az őket érintő teendőkről. A tájékoztatás kiterjedt a szolgáltatóváltást követő visszakapcsolás feltételeire a kikapcsolt állapotú felhasználási helyeket illetően, valamint a korábban kötött részletfizetési konstrukciók rendezésének módjára. További információk a Tigáz ügyfélszolgálati felületein keresztül elérhetők.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendelkezéseinek megfelelően a Tigáz Zrt. a szolgáltatóváltást követően is biztosítja a fogyasztók részére a telefonos, a személyes, valamint az online ügyfélszolgálati kiszolgálást a folyamatban lévő ügyek rendezésére 2016. december 31-ig változatlan formában, majd a megszokotthoz képest csökkentett rendelkezésre állással.

A fogyasztók a szolgáltatóváltást követően is kapcsolatban maradnak a Tigázzal.A Tigáz-DSO Kft. a 11 megyére kiterjedő több mint 33 ezer km hosszú gázvezeték-hálózatot ezt követően is üzemelteti, így a hálózatra csatlakozó fogyasztók ellátásbiztonságáról ezután is gondoskodik. A fogyasztókat a Tigáz-DSO Kft. munkatársai általában az alábbiak kapcsán továbbra is felkereshetik:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • gázvezeték csatlakozást igénylők előzetes tájékoztatása, ajánlattétel, csatlakozási szerződés ügyintézése,
  • telekhatáron belüli gáztervek felülvizsgálata és jóváhagyása,
  • telekhatáron belüli gázszerelések műszaki-biztonsági ellenőrzése,
  • nyomásszabályozók és gázmérők felszerelése, cseréje,
  • fogyasztói gázrendszerek beüzemelése,
  • a felhasználó tulajdonában levő rendszerek műszaki biztonsági felülvizsgálata,
  • gázmérő leolvasás, gázmérőhely ellenőrzés,
  • fogyasztási hely kikapcsolása,
  • üzemzavar-elhárítás,
  • hálózatüzemeltetéssel és -fejlesztéssel kapcsolatos munkálatok.

Címkék:
otthon, tigáz,