Ezek most a legélhetőbb városok a világon - itt a teljes lista!

Pénzcentrum/Portfolio2016. augusztus 21. 11:34

Továbbra is Melbourne a világ legélhetőbb városa, Bécs pedig csak éppen hogy alulmaradt az ausztráliai várossal szemben. Az Economist Intelligence Unit által készített felmérés szerint az elmúlt évben a növekvő számú terrorista akciók miatt több város pontszáma is romlott, emellett az egyes országok között húzódó diplomáciai feszültségek is beárnyékolták a végső eredményeket.

Melbourne a legélhetőbb, de Budapest is javul

Az ausztráliai Melbourne maradt a világ legélhetőbb városa az összevetésben szereplő 140 város közül, de nem sokkal marad le a sorban Bécs sem. Sőt, igazából elég szoros lett a végeredmény a dobogós helyeken, Bécs 0,1, Vancouver 0,2, míg Toronto 0,3 százalékponttal maradt csak le az első helyről.

Bár az első öt helyezés változatlan a tavalyi listához képest, egy év alatt több nagyváros is helyet cserélt egymással. Sydney például négy helyet rontott és ezzel kiesett a tíz legélhetőbb város közül, főként a terrorizmus fokozott veszélye miatt. Így tudott Hamburg felkerülni a tízes listára, míg Frankfurt és Berlin stabilitási pontszáma is romlott.

Az elemzés szerint egyébként Budapest is javított korábbi helyezésén, a magyar főváros öt év alatt sokkal élhetőbbé vált, 2016-os pontszáma megközelíti a 90-et.

Címkék:
élet, otthon, toplista, boldogság, város, világváros, világ, életszínvonal, legélhetőbb városok,