Éhes, lődörgő gyereket látott? Nincs egyedül!

Pénzcentrum2016. június 28. 09:00

30 és 50 ezer közé tehető azon gyermekek száma, akik rendszeresen, míg 200 ezer körülire azoknak a száma, akik a nyári vakáció alatt éheznek Magyarországon.

Az ATV.hu cikkében arról ír, hogy megdöbbentően magas, 200 ezer körülire tehető azon gyermekek száma Magyarországon, akik úgy nevezett kríziséhezők. Ez nem azt jelenti, hogy például árvíz vagy földrengés esetén nem jutnak élelemhez, hanem azt, hogy olyan időszakokban nem kapnak megfelelő mennyiségű élelmiszert, amikor szünetel az iskolai, óvodai vagy bölcsődei ellátás.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője szerint az

a legnagyobb probléma, hogy a szülők nem értesülnek arról, hogy nem automatikusan jár az ingyenes ellátás azoknak, akik évközben is jogosultak rá, hanem azt a szünetre külön kérvényezni kell. 

További problémának tartja, hogy a közmunkások gyermekei annak ellenére nem jogosultak az ellátásra, hogy e családok anyagi helyzete csak papíron javult.

Összehasonlításképpen, évközben mintegy félmillió gyermek jogosult ingyenes étkezésre az oktatási intézményekben, de a szünidő alatt csak 140 ezren veszik igénybe ezt az ellátást. 

Címkék:
gyerek, éhezés, nyári szünet, vakáció, tanár, szülő, gyermekétkeztetés,