Féláron vehetsz új hűtőszekrényt, a felét az állam fizeti

Pénzcentrum2016. május 31. 11:32

Ma újabb pályázatot jelentett be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: a hűtőszekrény és a fagyasztó cseréjére lesz most lehetőség az Otthon Melege Program keretében. A pályázatnak 500 millió forintos a kerete.

Az Otthon Melege Programokat nem zárták le, csupán szüneteltették, így most ismét van lehetőség arra, hogy állami támogatással korszerűsítsd az otthonodat. Szabó Zsolt államtitkár ma jelentette be, hogy július 4-én reggel 8 órakor nyílik meg a pályázat, ami a hűtőszekrények és fagyasztók cseréjére ad majd lehetőséget.

A támogatás 50 százalékos, és legfeljebb 45 ezer forintot ad az állam, tehát ami efölött van, azt neked kell hozzátenni önerőből. A pályázatra érdemes már most készülni, erről részletes információk vélhetőleg már ma olvashatók lesznek a minisztérium honlapján. Az igénylés ügyfélkapun keresztül történik majd.

Ami változás a korábbi programokhoz képest, hogy most először a nagycsaládosoknak, és a nyugdíjasoknak lesz lehetősége pályázni.

Ezt követően pedig régiónként nyílnak meg a lehetőségek mindenki számára.

Egy gyors számítás: ha minden igénylő megkapja a maximálisan elnyerhető összeget, 45 ezer forintot, akkor az 500 milliós keretből több mint 11 ezer család cserélheti le a hűtőjét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Loading...

Címkék:
otthon melege program,