Így lophatta az áramot Kozsó + videó

Pénzcentrum2016. április 21. 10:55

Újabb magyar híresség keveredett áramlopás gyanújába: lapértesülések szerint ezúttal Kozsót dobták fel a szolgáltatónál. Mutatjuk, a rendelkezésre álló információk alapján, hogyan vételezhett illetéktelenül a Szomorú Szamuráj.

Szorcsik H. Viktóra, a Jóban Rosszban sztárja, valamint Lagzi Lajcsi után most Kozsónak gyűlt meg a baja a közművekkel. Lapértesülések szerint a Szomorú Szamurájt teaházának üzletvezetője jelentette fel a szolgálktatónál. Állítása szerint varázslatosan visszafelé pörgött a Zöld Teknős Barlangja villanyórája, sőt akkor is volt áram, amikor lecsapták az összes biztosítékot.

Soha nem loptam áramot, nincs ilyesmihez közöm. Meg vagyok döbbenve, hiszen életveszélyes betegségem óta csupán a gyógyulásra, a zeneszerzésre és új életem építésére koncentrálok

- reagálta a Blikk megkeresésére az esettel kapcsolatban Kozsó.

Egyre többen lopnak!

Felmérések szerint folyamatosan nő az ún. hálózati veszteség Magyarországon, amely legnagyobb részben az illetéktelen vételezés, vagyis lopás számlájára írható. A tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy nemcsak a legszegényebb réteg körében dívik a tolvajlás, hanem szupergazdagok is szép számmal akadnak fent az áramkommandó rostáján.

Nem hivatalos statisztikák szerint Észak- és Kelet Magyarországon a legszegényebbek, míg Közép- és Nyugat-Magyarországon a gazdagok, illetve a vendéglátósok űznek sportot az áramlopásból.

Ahogy az elkövetők köre, úgy az áramlopás módszereinek tárháza is rendkívül széles. A házilag összetákolt megoldásoktól kezdve az ellenőrök gyakorta találkoznak szervezett bűnözői kör által végrehajtott, igen kifinomult vételezési eljárásokkal is. Néhány évvel ezelőtt a Portfolio kísérte el az E.ON energiaellenőrzési csoportját egy bevetésre, amely során az is kiderült, hogy a magasan képzett - mérnökök, technikusok, informatikusok - szakemberek a szúrópróba jelleggel végzett átvilágítások mellett többnyire a rendszerből szűrik ki a megváltozott fogyasztási szokásokat, illetve lakossági bejelentések nyomán bukkannak az illetéktelen vételezőkre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Habár az évek folyamán az elkövetési módszerek - összhangban az órák technikai fejlődésével - sokat finomodtak, a trükkök gyakorlatilag ugyanannak a kijátszására irányulnak. Ilyen például az

  • Illegális leágazás: a mérőóra megkerülése, amikor még a villanyóra előtti szakaszon csapolják meg a vezetéket.
  • Óra megbuherálása: a mérő becsapása; a fémborítás megfúrásától a tárcsa műanyag csíkkal vagy erős mágnessel történő lassításán át az ún. lopótökig rengeteg praktika létezik.

Loading...

Címkék:
otthon, energia, rezsi, lopás, illegális, áram, rezsicsökkentés, áramlopás, jóban rosszban, kozsó, villanyóra,