Súlyos bejelentés Lagzi Lajcsitól: erre senki sem számított

Pénzcentrum2016. március 2. 16:31

Elege lett Lagzi Lajcsinak az őt ért támadásokból, ezért azt fontolgatja, hogy családjával külföldre költözik. Az indulótőkét eladott ingatlanjaikból fedezné a család, az viszont kérdéses, hogy vajon számoltak-e azzal, hogy külföldön nem nagyon volt mostanában rezsicsökkentés.

Meglepő bejelentést tett Lagzi Lajcsi: a közműlopási ügybe keveredett mulatóssztár megszabadulna ingatlanaitól, és egy időre külföldre költözne a feleségével és gyerekeivel.

Felmerült bennünk, hogy a lelki sérülések miatt, amelyek itt értek bennünket, elmegyünk egy időre. A gyermekeim akár egy-két évet külföldi gimnáziumokban is tanulhatnának. Külföldön nyilván nem egy kétszáz hektáros kúriát vennénk vagy bérelnénk. Egy lakás bőven elég lenne, három-négy szobás... Mindezek eredményeként az is felmerült bennünk, hogy eladjunk itthon néhány ingatlant

- nyilatkozta a Borsnak Lajcsi.

Nem Lajcsi az egyetlen...

Lajcsiék döntése nem példa nélküli; egyre több híresség dönt ugyanis úgy, hogy inkább külföldön folytatja. Varnus Xavér például nemrég jelentette be, hogy végleg itt hagyja Magyarországot, de régóta külföldön dolgozik Noszály Sándor, Frei Tamás, Bódi Sylvi, az exmegasztáros Talán Attila, és Király Viktor, valamint Mihalik Enikő, és Palvin Barbi is.

Na persze nem csak a hírességek döntöttek az elmúlt időszakban a távozás mellett; az elmúlt években ugyanis ennél jóval nagyobb visszhangja volt a magyar munkavállalók tömeges elvándorlásának. A statisztikák jól mutatják, hogy amíg Magyarországon csökken a népességszám, addig Európa országaiban egyre csak növekszik a magyarok aránya.

A legfrissebb adatok arról tanúskodnak, hogy legalább 600 ezer magyar dobbantott és kezdett új életet tőlünk nyugatabbara. A Nemzetgazdasági Minisztérium becslései szerint például az Egyesült Királyságot 300 ezer, Németországot 135 ezer honfitársunk választotta, de sokan élnek Svájcban, Hollandiában és Belgiumban is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezzel vajon számoltak Lajcsiék?

Na persze mielőtt bárki is költözésre adná a fejét - legyen szó egy magyar hírességről, például Lagzi Lajcsiról, vagy éppen egy átlagos magyar állampolgárról -, néhány dolgot azért nem árt számba venni. Ilyenek például többek között az, hogy milyen a helyi adórendszer, vagy a foglakoztatási politika, de nem szabad megfeledkezni fogyasztói árakról, köztük elsősorban a lakásfenntartási kiadásokról sem.

Loading...

Ha pedig a lakhatási költségeknél tartunk - amely külföldön is az egyik legjelentősebb tétel a kiadások rendszerében -, sok magyar elfelejti, hogy az elmúlt években nem nagyon volt az Európai országokban rezsicsökkentés. Jól mutatja ezt fenti infografikánk is, amely szerint mind a lakossági villamos energia, mind a földgáz átlagára az egyik legolcsóbb nemzetközi összehasonlításban.

Címkék:
otthon, rezsi, közművek, rezsicsökkentés, mekh, eu, lagzi lajcsi,